तमिल में लिंगाष्टकम् (Lingashtakam Lyrics in Tamil) - லிங்கா³ஷ்டகம் - Bhaktilok

Deepak Kumar Bind

 

तमिल में लिंगाष्टकम् (Lingashtakam Lyrics in Tamil) - 


ப்³ரஹ்ம முராரி ஸுரார்சித லிங்க³ம்

நிர்மலபா⁴ஸிதஶோபி⁴த லிங்க³ம் ।

ஜன்மஜது³꞉க²வினாஶக லிங்க³ம்

தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 1 ॥


தே³வமுனிப்ரவரார்சித லிங்க³ம்

காமத³ஹனா கருணாகர லிங்க³ம் ।

ராவணத³ர்பவினாஶன லிங்க³ம்

தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 2 ॥


ஸர்வஸுக³ந்த⁴ஸுலேபித லிங்க³ம்

பு³த்³தி⁴விவர்த⁴னகாரண லிங்க³ம் ।

ஸித்³த⁴ஸுராஸுரவந்தி³த லிங்க³ம்

தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 3 ॥


கனகமஹாமணிபூ⁴ஷித லிங்க³ம்

ப²ணிபதிவேஷ்டிதஶோபி⁴த லிங்க³ம் ।

த³க்ஷஸுயஜ்ஞவினாஶன லிங்க³ம்

தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 4 ॥


குங்குமசந்த³னலேபித லிங்க³ம்

பங்கஜஹாரஸுஶோபி⁴த லிங்க³ம் ।

ஸஞ்சிதபாபவினாஶன லிங்க³ம்

தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 5 ॥


தே³வக³ணார்சிதஸேவித லிங்க³ம்

பா⁴வைர்ப⁴க்திபி⁴ரேவ ச லிங்க³ம் ।

தி³னகரகோடிப்ரபா⁴கர லிங்க³ம்

தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 6 ॥


அஷ்டத³லோபரிவேஷ்டித லிங்க³ம்

ஸர்வஸமுத்³ப⁴வகாரண லிங்க³ம் ।

அஷ்டத³ரித்³ரவினாஶன லிங்க³ம்

தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 7 ॥


ஸுரகு³ருஸுரவரபூஜித லிங்க³ம்

ஸுரவனபுஷ்பஸதா³ர்சித லிங்க³ம் ।

பரமபத³ம் பரமாத்மக லிங்க³ம்

தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 8 ॥


லிங்கா³ஷ்டகமித³ம் புண்யம் ய꞉ படே²ச்சி²வஸன்னிதௌ⁴ ।

ஶிவலோகமவாப்னோதி ஶிவேன ஸஹ மோத³தே ॥


இதி ஸ்ரீ லிங்கா³ஷ்டகம் ||


लिंगाष्टकम् (Lingashtakam Lyrics in Hindi) - 


ब्रह्मा मुरारी सुरर्षिता लिंग

निर्मलपा⁴सिद्धसोफि⁴था लिंगम³।

Janmajatu³ทพัตี่วิติตันที่

दत्तप्रणामामि सदा³शिव लिंगम्॥ 1॥


देवमुनिप्रवरसिद्ध लिंगम्

कामदाहन करुणाकर लिंगम।

रावणादर्भविनाशन लिंगम्

दत्तप्रणामामि सदा³शिव लिंगम्॥ 2॥


सर्वसुगण्ड सुलेपिथा लिंगम्

बुद्धोदिविवर्धनाकरण लिंगम्।

सिद्ध लिंग

दत्तप्रणामामि सदा³शिव लिंगम्॥ 3॥


कनागमहामणिपूषित लिंगम्

पणिपेटिवस्टिधासोफिता लिंगम²।

दक्षसुजनविनाशं लिंगम्

दत्तप्रणामामि सदा³शिव लिंगम्॥ 4॥


कुंगुमसंतनालेपिथा लिंगम

पंजजहरसुशोपित लिंगम्।

संजीथापाभाविनासन लिंग

दत्तप्रणामामि सदा³शिव लिंगम्॥ 5॥


देवागनारसीदासेविथा लिंगम

पादैरपक्तिबिरेव स लिंगम्।

डिनगरकोडिप्रभाकर लिंगम

दत्तप्रणामामि सदा³शिव लिंगम्॥ 6॥


अष्टथलोपरिवेष्टिदा लिंगम्

सर्वसमुद्पावकर्ण लिंगम्।

अष्टदात्री रविनासन लिंगम्

दत्तप्रणामामि सदा³शिव लिंगम्॥ 7॥


सुरकुरुसुरवराफुजिथा लिंगम्

सुरवनपुष्पसाद³रसीदा लिंग³।

परमपथ और परमात्मा लिंग

दत्तप्रणामामि सदा³शिव लिंगम्॥ 8॥


लिंगाऽष्टकमितम्³म् पुण्यं यः पते²चि²वसन्निथौः।

शिवलोगमवाप्नोति शिवाना सह मोटा³थे॥


इति श्री लिंगाष्टकम ||


लिंगाष्टकम् (Lingashtakam Lyrics in English) - 


brahma muraaree surrshit ling

nirmalapaasiddhasophita lingam.

janmajatu3

dattapranaamaami sadaashivalingam. 1


devamunipravarasiddh lingam

kaamadahan karunaakar lingam.

raavanaadarbhaavinaashan lingam

dattapranaamaami sadaashivalingam. 2.


sarvasuganda sulepitha lingam

buddhodivardhanaakaran lingam.

uttam seks

dattapranaamaami sadaashivalingam. 3.


kaanaagamahaamanipusht lingam

panipativishtidhaasophita lingama².

dakshasujanavinaashan lingam

dattapranaamaami sadaashivalingam. 4.


kungumasantanaalepitha lingam

panjajhaarasushopit lingam.

sanjeethaapaabhaavinaasan ling

dattapranaamaami sadaashivalingam. 5.


devaanagarasidasevitha lingam

paadairapaktibirev sa lingam.

dingarakodee prabhaakar lingam

dattapranaamaami sadaashivalingam. 6.


ashtahaalopariveshtid lingam

sarvasamudpavakarn lingam.

ashtadaatree ravinaasan lingam

dattapranaamaami sadaashivalingam. 7.


surakurusuravaraphujitha lingam

suravanapushpasaada³raseeda linga³.

paramapath aur paramaatma ling

dattapranaamaami sadaashivalingam. 8


lingaashtakamitam³m punyan yah aapate²chi²vasannitoh.

shivalogamavaapanoti shivaana saaha motaa³the.




Post a Comment

0Comments

If you liked this post please do not forget to leave a comment. Thanks

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !